Hejmen vzw

Tehuis voor werkenden

 

Het Tehuis voor Werkenden biedt woongelegenheid aan 20 personen.
Het bestaat uit 3 woningen die naast elkaar gelegen zijn in een rustige wijk van de Leuvense binnenstad.

 

In twee huizen zijn er telkens 7 kamers. Deze zijn uitgerust met lavabo, koelkast en kabelaansluiting. Voor meubels en inrichting zorgt de bewoner zelf.

Keuken, badkamer, douche, wc’s, eetplaats, living, hal en tuin zijn gemeenschappelijke ruimtes in het huis. De kamer is je privé-ruimte waar je alleen kan zijn of bezoek kan ontvangen.

In deze huizen wordt ’s avonds door de bewoners gekookt (beurtrol) en samen gegeten. Een begeleider biedt hierbij de nodige ondersteuning tussen 17 en 20 u.

 

Het derde huis telt 6 studio’s. Dit zijn kamers waarin een keukentje is ingebouwd. Ook hier zijn de andere ruimtes gemeenschappelijk.
De studio-bewoners staan zelf in voor hun maaltijden (evtl. met ondersteuning van hun individuele begeleiding).

Binnen dit huis worden 2 permanentie-momenten per week georganiseerd. Dan is er een begeleider aanwezig om samen iets te doen of om hulp aan te vragen (koken, huishouden, iets opzoeken op internet,…).

 

Naast individuele begeleiding garandeert het Tehuis voor Werkenden permanente aanwezigheid / beschikbaarheid van begeleiding, ook ’s nachts en in de weekends.

Binnen het tehuis voor werkenden is er een (beperkt) aanbod van vrijetijdsactiviteiten. Iedereen is vrij hieraan deel te nemen. Je kan ook zelf voorstellen doen bij de vrijetijdsbegeleiders.

Voor personen die (tijdelijk) geen dagbesteding hebben buitenshuis, is er den travak. Dit is een verplicht aanbod, minstens deeltijds. We gaan samen met jou op zoek naar welke werkjes je graag doet en zinvol vindt. Ondertussen zoeken we met je mee naar een dagbesteding buitenshuis.

Je betaalt een bijdrage die elke maand berekend wordt op basis van je aanwezigheidsdagen in het tehuis en van je inkomsten. Deze bijdrage vergoedt het wonen (huur, water, elektriciteit, verwarming..) en je voeding.