Hejmen vzw

Mobiele Dienst

 

De 'Mobiele Dienst' bestaat uit onze voormalige erkenningen Beschermd Wonen en Dienst inclusieve ondersteuning (DIO). Ze biedt mobiele ondersteuning aan volwassen personen met een beperking die wonen in regio Groot-Leuven. Dit betekent dat je begeleider(s) bij jou aan huis komt om je te ondersteunen. Meestal is dit 2 keer per week.
Binnen deze dienst bestaat een afzonderlijk team van begeleiders dat volwassenen met een AutismeSpectrumStroornis (ASS) begeleidt.

In twee gemeenschapshuizen zijn samen 8 plaatsen, zowel kamers als studio's (waarvan enkele rolstoel-aangepaste). De andere cliënten wonen individueel in een appartement, studio of woning.

Er is een (beperkt) aanbod van vrije tijds aktiviteiten. Iedereen is vrij hieraan deel te nemen. Je kan ook zelf voorstellen doen bij je begeleider of de dienst.

Naast deze individuele begeleiding van 1 of 2 begeleiders is er altijd een begeleider telefonisch bereikbaar voor noodgevallen, ook ’s nachts, 's weekends en tijdens feestdagen.

Je betaalt geen bijdrage voor de mobiele begeleiding. Je staat in voor al je eigen kosten (huur, vaste kosten, voeding, kledij, vrije tijd, …). Wel kunnen onkosten voor aktiviteiten, vervoer, en dergelijke aangerekend worden.