Woonondersteuning

Residentieel


Hejmen biedt residentiële ondersteuning aan 21 personen in 3 aansluitende woningen in het centrum van Leuven. Je kan er wonen op kamer of op studio.

In de Huizen 8 en 12 is er een beurtrol om ’s avonds voor de groep te koken. Nadien wordt er samen gegeten. Hierbij is begeleiding aanwezig om ondersteuning te bieden waar het nodig is. In het studio huis, huis 10, woon je zelfstandiger. Je studio heeft een eigen keukentje zodat je zelf kan koken. Er zijn minder groepsmomenten en je krijgt er meer ondersteuning op jouw studio.

Ook ’s nachts en in het weekend is er begeleiding aanwezig in de drie huizen. Overdag is er soms geen begeleider aanwezig, maar er is wel altijd iemand bereikbaar die snel kan komen als het nodig is.

Je kamer of studio is je privé-ruimte waar je alleen kan zijn of bezoek kan ontvangen. Je hebt er een lavabo, kabelaansluiting en wifi. Voor meubels en inrichting zorg je zelf. Ook TV, computer of koelkast kan je er kwijt. Het sanitair deel je met andere bewoners.


Meld je aan

Gemeenschapshuis


Je kan er ook voor kiezen om te wonen in een van onze twee gemeenschapshuizen. Hier zijn er samen acht plaatsen, zowel kamers als studio’s waarvan enkele rolstoel toegankelijk zijn. Enkele keren per week is er groepsondersteuning om bijvoorbeeld samen te koken, in de tuin te werken of gewoon iets leuks te doen. Naast je individuele begeleiding door 1 of 2 begeleiders, is er altijd een begeleider telefonisch bereikbaar voor noodgevallen, ook s’ nachts, in het weekend en op feestdagen.


Meld je aan

Ondersteuning aan huis

Dagbesteding

Vrijetijdsproject